بهترین کمدی های دهه 90 ایران : سفری به دنیای بهترین فیلم های کمدی سینمای ایران
رسانه زودکمک
1403/02/02

بهترین کمدی های دهه 90 ایران : سفری به دنیای بهترین فیلم های کمدی سینمای ایران

دهه 90 خورشیدی در تاریخ سینمای ایران، شاهد فراز و نشیب های متعددی بود. در کنار آثار اجتماعی و دراماتیک که همواره حرفی برای گفتن داشتند، ژانر کمدی نیز رونق قابل توجهی گرفت و فیلم های متعددی در این ژانر به روی پرده سینماها رفتند.

برخی از این فیلم ها با اقبال چشمگیر منتقدان و مخاطبان روبرو شدند و به عنوان بهترین فیلم های کمدی دهه 90 شناخته می شوند. در این مقاله قصد داریم به معرفی و بررسی 5 نمونه از این فیلم های محبوب بپردازیم.

1. هزارپا (1397)

این فیلم به کارگردانی ابوالحسن داوودی و با هنرمندی رضا عطاران، جواد عزتی و سارا بهرامی، بدون شک یکی از پرفروش ترین فیلم های تاریخ سینمای ایران تا به امروز لقب گرفته است. "هزارپا" با روایت داستانی کمدی و سرگرم کننده، به سوژه ای اجتماعی می پردازد و در کنار شوخی های متعدد، گریزی به معضلات جامعه ایران نیز می زند.

"هزارپا" با بهره مندی از فیلمنامه ای طنزآمیز و پر از موقعیت های خنده دار، فضایی شاد و مفرح را برای مخاطبان خود رقم می زند. بازی های روان و هماهنگ بازیگران، به خصوص رضا عطاران و جواد عزتی، در موفقیت این فیلم نقش بسزایی داشته است.

علاوه بر جنبه های کمدی، "هزارپا" به معضلاتی مانند فقر و بیکاری نیز می پردازد و از این طریق پیام های اجتماعی را نیز به مخاطبان خود منتقل می کند.

هزارپا
هزارپا

2. نهنگ عنبر 2 (1396)

سامان مقدم با ساخت "نهنگ عنبر 2" دنباله ای پرمخاطب برای فیلم محبوب "نهنگ عنبر" را به سینماها آورد. رضا عطاران، مهناز افشار  در این فیلم کمدی-نوستالژیک به ایفای نقش می پردازند و داستان زندگی زوج جوانی به نام های ارژنگ و رویا در دهه 60 را روایت می کنند.

"نهنگ عنبر 2" با فضایی نوستالژیک و پر از خاطره بازی، حسرت دهه 60 را در دل مخاطبان زنده می کند. موسیقی متن فیلم نیز که به سبک دهه 60 ساخته شده است، به این حس و حال کمک شایانی می کند.

بازی های روان و لحن طنز دلچسب رضا عطاران، از نقاط قوت این فیلم به شمار می رود. "نهنگ عنبر 2" به عنوان یک کمدی-نوستالژیک، لحظات شاد و خاطره انگیزی را برای مخاطبان خود رقم می زند و در عین حال، گریزی به مسائل و مشکلات زندگی در دهه 60 نیز می زند.

نهنگ عنبر 2
نهنگ عنبر 2

3. تگزاس (1396)

مسعود اطیابی با ساخت "تگزاس" بار دیگر توانایی خود در خلق کمدی های پرفروش را ثابت کرد. پژمان جمشیدی، سام درخشانی و حمیدفرخ نژاد در این فیلم کمدی-سفر، لحظات شاد و مفرحی را برای مخاطبان رقم می زنند.

داستان این فیلم حول محور دو دوست به نام های کاوه (پژمان جمشیدی) و سیاوش (سام درخشانی) می چرخد که برای پولدار شدن، راهی سفری به تگزاس می شوند. آنها در این سفر با اتفاقات طنزآمیز و چالش های متعددی روبرو می شوند و از هر ترفندی برای رسیدن به هدفشان استفاده می کنند.

"تگزاس" با بهره مندی از شوخی های فیزیکی و کلامی متعدد، فضایی شاد و سرگرم کننده را برای مخاطبان خود فراهم می کند. بازی های روان و هماهنگ بازیگران، به خصوص پژمان جمشیدی و سام درخشانی، در جذابیت این فیلم نقش بسزایی دارد.

علاوه بر جنبه های کمدی، "تگزاس" به موضوعاتی مانند دوستی، وفاداری و تلاش برای رسیدن به آرزوها نیز می پردازد.

تگزاس
تگزاس

4. من سالوادور نیستم (1394)

فیلم من سالوادور نیستم به کارگردانی منوچهر هادی در سال 1394 ساخته شده است. این فیلم محصول کشور ایران و در ژانر کمدی و درام می‌باشد. در این فیلم رضا عطاران، یکتا ناصر، ژیلا صادقی، ریوالدو، کارول ویدوتی، بری فیوکا، مهدی محرابی و سوگل محرابی به هنرمندی پرداخته‌اند

مردی که کار خیر کرده است و در تلویزیون از او تقدیر شده به عنوان جایزه برنده سفر به برزیل میشود او که مذهبی است نمی خواهد به سرزمین کفر برود ولی با اصرار زنش عازم سفر میشود و در آنجا اتفاقاتی جالبی برای او می افتد

"من سالوادور نیستم" به عنوان یک کمدی اجتماعی، نه تنها لحظات شادی را برای مخاطبان خود رقم می زند، بلکه آنها را به تفکر در مورد مسائل پیرامونشان نیز وا می دارد.

من سالوادور نیستم 
من سالوادور نیستم 

5. خوب بد جلف (1396)

خوب، بد، جلف فیلمی در ژانر کمدی به کارگردانی پیمان قاسم خانی و تهیه‌کنندگی محسن چگینی و عبدالله اسکندری محصول سال ۱۳۹۴ است. فیلمبرداری این اثر در زمستان ۱۳۹۴ انجام شد و اولین بار در بهمن ۱۳۹۵ در سی و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر بنمایش درآمد. این فیلم از تاریخ ۲۷ بهمن ۱۳۹۵ در سینما‌های ایران اکران شده است.

در نظرسنجی سایت خبرآنلاین این فیلم به عنوان بهترین فیلم نوروز ۱۳۹۶ انتخاب شد. در ابتدا قرار بود کارگردان این فیلم رامبد جوان باشد و انتخاب‌های بعدی حسن فتحی و سروش صحت بودند، اما با طولانی شدن نگارش فیلمنامه این همکاری ممکن نشد و پیمان قاسم‌خانی خودش کارگردانی را برعهده گرفت.

همچنین این فیلم در ابتدا قرار بود دنباله برای مجموعه تلویزیونی پژمان باشد، اما سپس با تغییراتی به صورت یک فیلم سینمایی مستقل از آن درآمد.

قاسم‌خانی در این فیلم از اسامی واقعی بازیگر‌ها استفاده کرده، او در این‌باره گفت: اصلاً دلیل خاصی برای این‌کار نداشتیم و بیشتر به این دلیل که فیلم ادامه سریال پژمان بود از اسامی واقعی افراد در آن استفاده کردیم.

خوب بد جلف
خوب بد جلف

علاوه بر فیلم های ذکر شده، کمدی های قابل توجه دیگری نیز در این دهه ساخته شده اند که می توان از آنها به "آتش بس 2" (1395)، "رحمان 1400" (1398) و "مطرب" (1398) اشاره کرد.

انتخاب بهترین فیلم کمدی، امری سلیقه ای است و مخاطبان با توجه به علایق خود می توانند از میان فیلم های متنوع این ژانر، آثار مورد علاقه شان را انتخاب کنند.

 نظرات کاربران 
0