بهترین فیلم های کمدی دهه 80 سینمای ایران : سفری به دنیا کمدی
دهه 80 خورشیدی، دورانی طلایی برای سینمای کمدی ایران بود. در این دهه، شاهد ظهور فیلم های متعدد و متنوعی در این ژانر بودیم که با طنز ظریف و هوشمندانه خود، مخاطبان را به قهقهه می انداختند.
انتخاب بهترین فیلم های کمدی این دهه کار دشواری است، چرا که آثار درخشانی در این زمینه خلق شده اند. با این حال، در این مقاله به معرفی تعدادی از محبوب ترین و پرفروش ترین فیلم های کمدی دهه 80 ایران می پردازیم که بدون شک، خاطرات شیرینی را برایتان تداعی خواهند کرد.
1. مارمولک (1382)
شاهکاری از کمال تبریزی با بازی پرویز پرستویی در نقش یک روحانی که در کالبد یک مارمولک فرو می رود. طنز ظریف و موقعیت های خنده دار این فیلم، آن را به یکی از محبوب ترین کمدی های تاریخ سینمای ایران تبدیل کرده است.
2. اخراجی های 1 (1384)
ساخته مسعود دهنمکی، روایتگر داستانی طنز و اجتماعی از دوران جنگ ایران و عراق است. این فیلم با لحنی طنزآمیز به زندگی سربازان وظیفه در جبهه می پردازد و به سرعت به محبوبیت بالایی دست یافت.
برای تماشا فیلم سینمایی اخراجی های 1 کلیک کنید.
3. سن پطرزبورگ (1389)
بهروز افخمی، کارگردان فیلم سن پطرزبورگ، یکی از پرحاشیهترین سینماگران در ایران است. او که سابقه نمایندگی مجلس، کار به عنوان مجری برنامه هفت، کارگردانی و فیلمنامهنویسی در پروژههای مختلف را داشته، براساس رایگیری مجله نقد سینما از 55 فیلم ایرانی در سال 1381 به عنوان یکی از 10 فیلمساز برتر تاریخ کشور انتخاب شد. احتمالا بسیاری از شما افخمی را با فیلم آذر، شهدخت، پرویز و دیگران بشناسید. او برای ساخت فیلم سن پطرزبورگ به سراغ پیمان و مهراب قاسمخانی رفت و این دو برادر فیلمنامه را نوشتند.
4. مهمان مامان (1383)
ساخته داریوش مهرجویی، با بازی گلاب آدینه و مهناز افشار، داستان زنی میانسال را روایت می کند که در آستانه سال نو، با اتفاقات طنزی روبرو می شود. این فیلم با فضایی گرم و صمیمی، حس و حال عید نوروز را به خوبی به تصویر می کشد.
5. آتش بس (1385)
کمدی رمانتیکی از تهمینه میلانی با بازی مهناز افشار و محمدرضا گلزار که به موضوع اختلافات زناشویی می پردازد. این فیلم با دیالوگ های طنز و لحن شیرین خود، مورد استقبال بسیاری از مخاطبان قرار گرفت.
6.شاخه گلی برای عروس (1383)
شاخه گلی برای عروس یکی از فیلمهای بسیار بامزه و کمدی جواد رضوریان، مجید صالحی و حدیث فولادوند است که در زمان ساخت خود بسیار مورد استقبال قرار گرفته و هنوز هم بخشهایی از داستان، مانند آواز خواندن جواد رضویان، در اینترنت دیده میشود و حتی با آن شوخیهای زیادی هم میشود.
برای تماشای فیلم سینمایی شاخه گلی برای عروس کلیک کنید.
7. بعد از ظهر سگی سگی (1389)
مصطفی کیایی در سال 1389 با ساخت اولین فیلم سینمایی بلندش به نام بعد از ظهر سگی سگی، خود را به سینمای ایران معرفی کرد. او پس از این اثر به سراغ ساخت فیلمهایی مثل مطرب، چهارراه استانبول، بارکد، عصر یخبندان، خط ویژه و ضد گلوله رفت و بازخوردهای خوبی دریافت کرد.
برای تماشای فیلم سینمایی بعد از ظهر سگی سگی کلیک کنید.
8. خروس جنگی (1386)
فیلم خروس جنگی یکی از بامزهترین آثاری است که در دهه 80 اکران شد. این فیلم طنز ایرانی که در سال 1386 پخش شد، توسط سید مسعود اطیابی کارگردانی شده و فیلمنامهاش را قربان محمدپور نوشته است. . این کارگردان برای ساخت فیلم خود از مریلا زارعی، رضا عطاران، کیومرث ملکمطیعی، احمد پورمخبر، عباس جمشیدیفر و کیانوش گرامی استفاده کرده است.
برای تماشای فیلم سینمایی خروس جنگی کلیک کنید.
9. کُما (1382)
یکی از همکاریهای سه نفره و موفقیت آمیز رضا گلزار، امین حیایی و مهناز افشار، فیلم سینمایی کما است. شاید این فیلم بیشتر به درام بودن معروف باشد اما صحنههای کمدی نسبتا زیادی که در آن بین امین حیایی و رضا گلزار یپش میآید، آن را در لیست بهترین ترین فیلم های کمدی دهه 80 ایران هم قرار میدهد.
10. مهمان (1385)
دههی ۸۰، دههی طلایی امین حیایی بود و او نقشهای کمدی بسیار زیادی را ایفا کرد که در ذهن مخاطبین ماندگار شد. یکی از این فیلمها، فیلم مهمان است که با فاصله زمانی کمی از اخراجیهای ۱ اکران شد. این فیلم، دربارهی زنی آمریکایی به نام کارولاین است که قرار است با حامد (پوریا پورسرخ) نامزد ایرانی خود ازدواج کند. یکی از دوستان کارولاین، فیلمی ایرانی را به او نشان میدهد که نشانگر خشونت مردان نسبت به زنان است و کارولاین، میترسد که تمام مردان ایرانی همینطور خشن باشند. او برای این که دربارهی حامد و رسم و رسومات ایرانی مطمئن شود، تصمیم میگیرد به ایران سفر کند.
برای تماشای فیلم سینمایی مهمان کلیک کنید.
علاوه بر فیلم های ذکر شده، آثار کمدی درخشان دیگری نیز در دهه 80 خلق شده اند که هر کدام می توانند به لیست بهترین ها اضافه شوند.
از جمله این فیلم ها می توان به "مکس و ماکسی" (1381)، "شارلاتان" (1384)، "توفیق اجباری" (1384)، "کلاهی برای مادر" (1388)، "اخراجی های 2" (1387) و "ورود آقایان ممنوع" (1389) اشاره کرد.
انتخاب بهترین فیلم های کمدی دهه 80 ایران، امری سلیقه ای است و هر فرد با توجه به علایق خود می تواند فیلم های مورد علاقه خود را برگزیند. با این حال، فیلم های معرفی شده در این مقاله، از جمله محبوب ترین و پرفروش ترین آثار کمدی این دهه هستند که بدون شک می توانند لحظات شادی را برای شما رقم بزنند.